Puppy’s

Zo af en toe fokken wij een nestje met een wel overwogen en door de Vereniging de Nederlandse Schapendoes (VNS) goedgekeurde combinatie, dit houdt in dat beide ouderdieren voldoen aan de strenge voorwaarden die door de VNS worden gesteld voor wat betreft uiterlijk en gezondheid.

Onze pups worden geboren in huis en groeien ook in huis, bij ons en onze andere honden, op. Op deze manier kunnen ze kennismaken met alle geluiden uit/in ons huis, zoals de stofzuiger, muziek, een dicht vallende deur en alle andere geluiden die normaal zijn in een huishouding.
Om ook kennis te maken met de wereld buiten ons huis, mogen ze spelen en ravotten in onze omheinde tuin en –als het weer het toelaat- gaan we met ze naar het bos in Staphorst.

De pups worden ontwormd, geënt en gechipt en afgeleverd met stamboom, Europees paspoort,  DNA-profiel en een certificaat van de VNS.

Wij vinden het prettig kennis te maken met onze toekomstige pupeigenaren. Dit helpt ons om samen met u een goede keuze te maken welk pup het beste bij u en uw gezinssituatie past.

Enkele maanden nadat de pups ons huis hebben verlaten organiseren wij een “terugkomdag”. Op deze dag nodigen wij alle eigenaren met hun pup uit om bij ons langs te komen. U kunt dan met de  eigenaren van de nestgenoten kennismaken, van gedachten te  wisselen over het wel en wee van uw pup en de stamboom en DNA Profiel in ontvangst te nemen.

Femke

Femke

Dekplanning

Omstreeks 29 mei 2018 verwachten wij pups van Mc Marra’s Happy Feet Doebie x Marley.
Voor de keuze van een reu voor Marley zijn wij naar Zweden gevlogen om daar op een “Doezendag” te kijken naar Zweedse reuen. Daar ontmoeten wij Marianna Wensbo en haar honden. We hebben voor Doebie als vader van de toekomstige pups gekozen vanwege zijn karakter, de gezondheid in zijn achterliggende lijnen en natuurlijk ook vanwege zijn uiterlijk. Wij hopen op mooie gezonde pups en wachten met spanning de echo af zodat we zeker weten dat de dekking succesvol is geweest.

Doebie

Omstreeks 3 juni 2018 verwachten wij pups van Ons Vrolijk Doesje Odi van Anton x Jessie.
Odi is, net als onze Marley, een nakomeling van Anton goes for Glori van Wippi. Gezien onze ervaring voor wat betreft gezondheid, karakter en uiterlijk bij de nakomelingen van Anton x Jessie hebben wij dan ook bewust voor deze reu gekozen.
Het is niet onze gewoonte (en wij zijn ook zeker niet van plan daar een gewoonte van te maken) om 2 nesten in dezelfde periode te hebben, maar onze twee dames dachten daar door het wijzigen van de periode van hun loopsheid toch net even iets anders over. Ook de echo van deze combinatie wachten wij met spanning af.

Odi

Nesten

Op 28 februari 2017 is uit de combinatie: Earl Oskar I von Kleinen Kreisel x Miss Sophie Nicky v.d. Brederwiede 1 reutje geboren.

Robbe – 1 dag oud

Robbe – 9 weken oud

Op 9 december 2016 zijn uit de combinatie: Kaj Fleur D’Aubrey (Guus) x Jessie Sophie Nicky v.d. Brederwiede 7 pups geboren: 1 reutje die gezegend(?) is met maar liefst 6 teefjes!

Nest Guus x Jessie


Op 27 mei 2016 zijn uit de combinatie: Desperado les Bijoux de la Princesse x Elcke Meike v.h. Molengat 8 pups geboren: 5 reutjes 3 teefjes.

1 juni 2016 – 5 dagen oud

Pups Desperado x Elcke 7 weken oud

Op 15 januari 2015 zijn uit de combinatie: Magic Meike v.h. Molengat  x Elcke Meike v.h. Molengat 10 pups geboren: 5 reutjes 5 teefjes

Enkele foto’s van een terugkomdag