Puppy’s

Zo af en toe fokken wij een nestje met een wel overwogen en door de Vereniging de Nederlandse Schapendoes (VNS) goedgekeurde combinatie, dit houdt in dat beide ouderdieren voldoen aan de strenge voorwaarden die door de VNS worden gesteld voor wat betreft uiterlijk en gezondheid.

Onze pups worden geboren in huis en groeien ook in huis, bij ons en onze andere honden, op. Op deze manier kunnen ze kennismaken met alle geluiden uit/in ons huis, zoals de stofzuiger, muziek, een dicht vallende deur en alle andere geluiden die normaal zijn in een huishouding.
Om ook kennis te maken met de wereld buiten ons huis, mogen ze spelen en ravotten in onze omheinde tuin en –als het weer het toelaat- gaan we met ze naar het bos in Staphorst.

De pups worden ontwormd, geënt en gechipt en afgeleverd met stamboom, Europees paspoort,  DNA-profiel en een certificaat van de VNS.

Wij vinden het prettig kennis te maken met onze toekomstige pupeigenaren. Dit helpt ons om samen met u een goede keuze te maken welk pup het beste bij u en uw gezinssituatie past.

Enkele maanden nadat de pups ons huis hebben verlaten organiseren wij een “terugkomdag”. Op deze dag nodigen wij alle eigenaren met hun pup uit om bij ons langs te komen. U kunt dan met de  eigenaren van de nestgenoten kennismaken, van gedachten te  wisselen over het wel en wee van uw pup en de stamboom in ontvangst te nemen.

Femke

Femke

Omstreeks 22 juni 2017 verwachten wij pups van Anton x Elcke. We hebben voor Anton als vader van de toekomstige pups gekozen vanwege zijn fantastische karakter. Van dezelfde vader als de verwachte pups is onze Marley (nest Anton x Jessie). Het nest van onze Jessie x Anton was in onze ogen TOP en liet voor wat betreft gezondheid en uiterlijk niets te wensen over! Anton woont in Duitsland bij Nicole Freiholz (een link naar haar website “www.muppmann.de” staat onder links op onze website).

Anton samen met zijn zoon: Sir Emil Anton v.d. Brederwiede

 

Op 28 februari 2017 is uit de combinatie: Earl Oskar I von Kleinen Kreisel x Miss Sophie Nicky v.d. Brederwiede 1 reutje geboren.

Robbe – 1 dag oud

Robbe – 9 weken oud

Op 9 december 2016 zijn uit de combinatie: Kaj Fleur D’Aubrey (Guus) x Jessie Sophie Nicky v.d. Brederwiede 7 pups geboren: 1 reutje die gezegend? is met maar liefst 6 teefjes!

Nest Guus x Jessie

Op 27 mei 2016 zijn uit de combinatie: Desperado les Bijoux de la Princesse x Elcke Meike v.h. Molengat 8 pups geboren: 5 reutjes 3 teefjes.

1 juni 2016 – 5 dagen oud

Pups Desperado x Elcke 7 weken oud

Op 15 januari 2015 zijn uit de combinatie: Magic Meike v.h. Molengat  x Elcke Meike v.h. Molengat 10 pups geboren: 5 reutjes 5 teefjes