Onze honden

Hinde Autumn Benthe v.d. Brederwiede (Nicky) geboren 20-09-2008

Nicky (Royalty Keizer v. Wietse Sebastiaan x Benthe Jodie v.d. Brederwiede) is niet alleen qua uiterlijk maar ook in haar gedragingen een kopie van haar oma, Gipsy. Nicky houdt er van door en in de rietkragen te struinen met “de jonkies”. Mee naar de hondenschool voor een cursus of gewoon om eens even met andere honden dan haar roedelgenoten te spelen vond ze (ze is inmiddels natuurlijk “met pensioen”) het einde. In haar “jonge jaren” was samen met Raya kattenkwaad uithalen haar grootste hobby! Niets was veilig voor onze beide rakkers. Snoeien en slopen dat het  lieve lust was. Inmiddels is dit natuurlijk niet meer aan de orde maar (met humor) nog terug denken aan die tijd doen we nog regelmatig.

Elcke Meike van het Molengat, geboren 06-02-2010

elcke, foto

Elcke (Bruno v. Kleinen Kreisel x Us Meike v.h. Molengat), een echte does!
Overal in voor, met of zonder riem, kammen en/of borstelen, knuffelen, maakt niet uit, Elcke vindt aandacht van wie dan ook geweldig. De cursussen op de hondenschool waren destijds dan ook een makkie voor haar en deed ze dan ook met vlag en wimpel.

Jessie Sophie Nicky v.d. Brederwiede geboren 12-03-2011

KCM 2012 - fotograaf

Foto: Jessie KCM Ver. de Nederlandse Schapendoes 1U, beste Jeugdhond, Res. beste teef/res. CAC

Jessie (Ubbe Silhouette v.h. Molengat (Storm) x Nicky). Uit de combinatie van Storm en Nicky waren wij eigenlijk niet van plan een pup te houden, omdat onze Elcke nog maar 1 jaar oud was, toch zijn we gezwicht voor een pup uit deze combinatie. Niet alleen omdat het nest in onze ogen prachtig was, maar ook omdat de pups allemaal een fantastisch karakter hadden en de start van hun leven een feestje voor ons en naar wij denken ook voor hun, was. Met Jessie trainen was en is een feestje, een lijn eigenlijk nooit nodig. Ze is zo op ons gericht dat ze al weet wat we van haar willen voordat we wat zeggen.

Miss Sophie Nicky v.d. Brederwiede, geboren 28-08-2013

Sophie beste teef

Foto: Sophie Dogshow Hazerswoude 1U CAC/CACIB en beste teef

Sophie (Ubbe Silhouette v.h. Molengat (Storm) x Nicky), vernoemd naar Miss Sophie uit “Diner for One”, onze eigenlijk niet geplande does. Door ziekte van haar toekomstige eigenaar is Sophie bij ons blijven wonen. Daar hebben we nog geen dag spijt van gehad! Sophie heeft een top karakter en pakt iedereen in! Een cursus vindt ze leuk en doet ze met net zoveel gemak als haar grote zus, Jessie, maar spelen met de pups van een van onze andere doezen is eigenlijk haar grootste hobby.

Savannah Jessie v.d. Brederwiede (Marley), geboren 16-05-2015

Marley (Anton goes for Glori van Wippi x Jessie Sophie Nicky v.d. Brederwiede).
Op een hondenshow in 2012 ontmoeten wij Anton samen met zijn eigenaresse, Nicole. Het was wederzijds liefde op het eerste gezicht en zo werd 9 jaar geleden door ons de afspraak gemaakt dat Anton en Jessie een date zouden hebben, uit welke combinatie wij dan beiden een pup zouden aanhouden. Onze droom kwam uit en op 16 mei 2015 werden onze Marley, haar 4 broertjes en 2 zusjes geboren.
Wij zijn geen showmensen, want gezondheid en karakter vinden wij belangrijker, maar zijn er toch super trots op dat Marley op 5 mei 2016 Nederlandse Jeugdkampioen, op 26 augustus 2016 (in Brussel) Europees Jeugdwinner en Belgisch Benelux Jeugdwinner, op 25 september 2016 (in Maastricht) Nederlands Benelux Jeugdwinner (en Beste Teef) en daardoor tevens Benelux Jeugdwinner, op 15 oktober 2016  (in Dortmund) Bundes Jugendsieger en op 16 oktober 2016 (in Dortmund) Herbst-Jugendseiger op 30 oktober 2016 in Hannover weer Beste Jeugdhond en daarmee tevens ook Duits Jeugdkampioen en op 4 november 2017 in Hazerswoude (Bleiswijk), Nederlands Kampioen en op 16 juni 2018 in Genk (België) Internationaal Kampioen werd.

Talina Sarah Elcke v.d. Brederwiede (Izzy), geboren 27-05-2016

Izzy (Desperado les Bijoux de la Princesse x Elcke), kwam na drie weken bij de nieuwe eigenaar te zijn geweest weer bij ons wonen. Joop en Jordy waren tijdens de nestperiode al zo verliefd op haar dat ze bij ons bleef en na het betrekken van zijn eigen appartement ging zij met Jordy mee naar Nijeveen.

Wietske Elcke v.d. Brederwiede, geboren 15-06-2017

Wietske (Anton goes for Glori van Wippi x Elcke), ons blije ei en de beste vriendin van Raya, Izzy en Yuna. Zij woont bij onze zoon, Jordy en haar grote vriendin Izzy in Nijeveen.

Xiva Jessie v.d. Brederwiede (Yuna), geboren 01-06-2018

Yuna – Rijssen 26 januari 2019

Yuna (Ons Vrolijk Doesje Odi van Anton x Jessie), het lijkt een trend te worden bij ons: door ziekte van de eigenaar kwam Yuna na drie weken weer bij ons wonen. We hoopten dat de eigenaar snel zou herstellen en Yuna terug kon naar haar nieuwe baasje. Helaas bleek dat niet het geval. Yuna blijft nu bij ons, want opnieuw een ander baasje voor haar zoeken wilden we haar en de rest van onze roedel niet aandoen en eerlijk gezegd zouden wij haar ook voor geen prijs meer willen missen.
Inmiddels heeft Yuna haar eerste showtje gelopen, en werd ze beste jongste pup van de KCM (Kampioenschaps Clubmatch Vereniging de Nederlandse Schapendoes).

In Memoriam

Gipsy v.d. Risdammerhout 1998 – 2013

Gipsy

Gipsy

Onze eerste schapendoes en tevens de stammoeder van onze meiden. Onze Gipsy overtrof al onze verwachting voor het hebben van een hond van dit ras! Gipsy bleek op alle fronten te voldoen aan het door de rasvereniging geschetste rasprofiel. Zij was op en top does, altijd in voor het bos, de rietlanden of het strand  en op hoge leeftijd nog super fit. Een super maatje en de bron van onze grote passie, de schapendoes.

Anjo Douce v.d. Brederwiede 2001 – 2014

Anjo

Anjo

Uit ons eerste zelf gefokte nestje bleef Anjo bij ons wonen. Anjo was een nakomeling uit de combinatie Coene Parpus Does van Gelre x Gipsy. Anjo was het oogappeltje van de baas en onze zoon, Jordy. Haar karakter was geweldig en de liefde voor alles waar een does van hoort te houden werd haar bijgebracht door haar moeder. Wij missen haar liefde en aanhankelijk voor ons en haar roedelgenoten nog elke dag!

Benthe Jodie v.d. Brederwiede 2002 – 2015

Benthe

Benthe

Benthe was een nakomeling van onze Gipsy en Heerke-Kees van het Rollecaterdeel. Zij was de meest rustige en evenwichtige van onze roedel. Net als bij onze twee oudsten hadden de woorden ‘bos’ en ‘weggetje’ een magische betekenis. Als het kon zat Benthe als eerste in de auto. Zij was onze enige wit/zwarte does, maar ook onze aller grootste smeerdoes! Als we terugkwamen van onze wandelingen was ze egaal zwart en niet meer te herkennen!

Dazzel Eefje Jodie v.d. Brederwiede 2005 – 2008

Dazzle

Dazzel was een nakomeling van Gipsy en Bronco Ochun v.d. Rietveldsche Vaart en stiekem het lievelingetje van het vrouwtje. Helaas is onze Dazzel ons (veel te vroeg) door een ongeval ontvallen. Aan de nacht voorafgaand aan die fatale morgen had onuitgenodigd bezoek ons hek naar der Provincialeweg open laten staan. Dat is ons kleine lieverd noodlottig geworden. We misschien haar nog iedere dag!

Henrikje Amy Jean van Plus Flor
2004 – 2015

Amy

Amy

Amy, nakomeling van Noëlle van Plus Flor x Acda Parpes v.d. Brederwiede. Amy was de kleinste maar toch de meest eigenwijze van ons stel. Ze gedroeg zich als een echte does, liep hier door het huis en de tuin alsof ze de baas was en hield zich regelmatig Oost-Indisch doof! Amy haar grootste passie was zwemmen (waar wij niet altijd blij mee waren) en spelen met de pups van onze andere meiden.

Raya Golden Eagle Valley, geboren 2008 – 2022

SONY DSC

Raya, onze Australian Shepherd en dus onze enige niet-does. In haar jeugd was ze tegenover vreemden wat terughoudend (zoals het eigenlijk normaal is voor een Aussie) maar doordat ze is opgegroeid samen met Nicky en onze andere doezen gedroeg ze zich als een echte schapendoes en was die terughoudendheid helemaal verdwenen. Ze was een geweldig maatje voor ons en haar roedelgenoten en we missen haar nog elke dag.